گروه انتشاراتی ققنوس | کارگاه اشتودر در جست‌وجوی یافتن قاتل!
 

کارگاه اشتودر در جست‌وجوی یافتن قاتل!

مشاهده خبر

 

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) فردریش گلاوزر نویسنده سوئیسی به دلیل نگارش رمان‌های جنایی به شهرت رسیده است؛ وی با بیان نابسامانی‌های اجتماعی و بی‌عدالتی‌ها، به ادبیات این ژانر بعد و معنای جدیدی بخشیده است. فریدریش گلاوزر پدر ادبیات پلیسی کشورهای آلمانی‌زبان محسوب می‌شود و از سال ۱۹۸۷ همه‌ساله، به بهترین رمان ژانر پلیسی/جنایی که به زبان آلمانی تالیف می‌شود جایزه‌ای به اسم جایزه «فریدریش گلاوزر» اعطا می‌شود. آثار این نویسنده جنایی‌نویس به زبان‌های مختلف از جمله فارسی نیز ترجمه شده است، که می‌توان به دو کتاب «معمای مرگ ویچی» و «معمای تب منحنی» اشاره کرد که کتایون سلطانی آنها را به فارسی ترجمه کرده است.

 «معمای مرگ ویچی» رمانی در ژانر جنایی ماجرای قتل فروشنده دوره‌گردی را روایت می‌کند که در جنگل روستای گرتسن اشتاین به قتل رسیده و بلافاصله بعد از یافتن جسد فرد مظنون به قتل دستگیر می‌شود؛ او در حالی که به شدت بر بی‌گناهی خود اصرار می‌ورزد، اقدام به خودکشی می‌کند که نافرجام می‌ماند و توسط کارآگاه اشتودر از مرگ نجات می‌یابد. این عمل فتح ‌بابی در آشنایی این دو نفر شده و اشتودر به قاتل بودن او شک می‌کند و در جست‌وجوی حقیقت کار خود را از سر می‌گیرد و وارد ماجراهایی جدید می‌شود.

در قسمتی از این کتاب می‌خوانیم:
«بله، قضیه خیلی ساده است. ویچی خودش را توی جنگل به ضرب گلوله کشته. به اشلومپف گفته بود که فرضا ساعت یازده بیا به همان نقطه از جنگل. اشلومپف باید می‌رفته که اسلحه را بردارد. چون اگر اسلحه کنار جنازه پیدا می‌شد، دیگر هیچکس قضیه قتل را باور نمی‌کرد. طبق این برنامه اشلومپف بایستی تفنگ را قایم می‌کرده و در صورت لزوم می‌گذاشته که به اتهام قتل دستگیرش کنند. در  عوض سیصد فرانک نصیبش می‌شده. از این گذشته به‌ش قول داده‌اند بعد از این‌ها که آب‌ها از آسیاب افتاد و تحقیقات پلیس به جایی نرسید، می‌گذارند که با زونیا ازدواج کند...» (صفحه 116)

 


داستان «معمای منحنی تب» درباره دو زن است که به طرز عجیبی در دو شهر برن و بازل سوئیس کشته شده‌اند؛ دو قتل سبب می‌شود که کارآگاه اشتودر پاریس را به مقصد سوئیس ترک کند و راهی بازل و برن شده و پس از آن به مراکش برود و در مقر لژیونرها به باز کردن معمای این دو قتل انجام شده مشغول شود.

در لابه‌لای صفحات کتاب و کنار متن برخی از فصل‌های این داستان، تصاویری از  شخصیت‌های داستان وجود دارد که تصویرگر آلمانی، راینهارد میشل آن را کشیده است.

در قسمتی از این کتاب می‌خوانیم:
«من و شما به پاترون کلکی کوچولو می‌زنیم. می‌دانم، سر این قضیه از ما دلخور نمی‌شود. چون راستش اصلا از دست شما عصبی نیست، فقط به وزارت جنگ لعنت می‌فرستد. شما باید از این جا جیم شوید. چون اگر بخواهید راهی مراکش شوید، شما را به بهانه‌ای در مارسِی به زندان می‌اندازد و بعدش هم به عنوان عنصری نامطلوب از کشور اخراجتان می‌کنند. اما پروسه اخراجتان مدت‌ها طول می‌کشد.»
 
انتشارات هیلا کتاب «معمای مرگ ویچی» اثر فردریش گلاوزر با ترجمه کتایون سلطانی را در 280 صفحه، 770 نسخه و با قیمت 32000 تومان و کتاب «معمای منحنی تب» اثر همین نویسنده و مترجم را در 343 صفحه، 770 نسخه وبا قیمت 38000 تومان منتشر کرده است.
 

Leave your comment
Newsletter