........................
منبع: خبرگزاری کتاب ایران
دوشنبه ۲۵ آذر ماه ۱۳۹۸
........................
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نامزدهای نهایی دومین دوره جشنواره ملی کتاب در فضای مجازی معرفی شدند.
در بخش اقتصاد کتاب مجازی با عنوان «کارآفرینی کسبوکارهای الکترونیکی کتاب» و با موضوعات بسترهای بازاریابی دیجیتال کتاب، کسبوکارهای نوپای «کتاب مجازی»، بستر کتاب دیجیتال مبتنی بر صدا و بستر کتاب دیجیتال مبتنی بر متن، فروشگاه آنلاین کتاب، اپلیکیشن تلفنهای همراه و نرمافزارهای رایانهای نامزدهای منتخب هیئت داوران طاقچه، فیدیبو، نوار، آوانامه، گویا، فراکتاب، کنسل، کتابراه، بانک کتاب ناهید، نور لایب، کتاب ادز، واوک، فراکتاب، یونی کتاب، بوکت، بوکاپو، گاج مارکت، ۳۰بوک، پایتخت، پاتوق کتاب فردا، شهر کتاب، مهر و ماه، نوآور، سوره مهر، نسل نواندیش و ققنوس بهعنوان نامزد شناخته شدند.
در بخش فرهنگ کتاب و کنشگران فرهنگی با موضوعات تارنماهای گفتمانساز و ترویج کتاب و کتابخوانی، فعالان شبکههای مجازی با گرایش تولید محتوا، فعالان پیامرسانهای ملی و کمپینهای اجتماعی آثار و حسابهای کاربری شبکههای اجتماعی ناولر، ویکیادبیات، شهرستان ادب، قصهها، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، با فرزندان، ketabe__khoob، naderebrahimi، bo۰kmark، milkanpub، arash.book، honi_ghaffari و (sn_shop )صحیفه سجادیه بهعنوان نامزد این دوره از جشنواره معرفی شدند.
در بخش فناوریهای نوین و خلاق با عنوان «صنایع خلاق در حوزه نشر دیجیتال» با موضوعات بازی رایانهای و بازیسازی برای کتاب، کتاب تعاملی (Interactive book)، بسترهای چندرسانهای، پادکستی و صدایار، سامانههای تحلیل متنی و فرامتنی دادهمحور روی کتاب، فناوریهای بلاکچین، VR/AR در نشر و روایتگری فرادرس، سبکتو، خاله قزی، کتابته، زیرگنبدکبود، قایمیه نشر اصفهان، هوپا و فزاز بهعنوان نامزدهای دومین دوره جشنواره کتاب در فضای مجازی معرفی شدند.
سیروس علیدوستی از پژوهشگاه ایرانداک، علی وفادار از دانشگاه شاهد، لیلا نوروزی از دانشگاه هنر اصفهان، فرزاد بخیلایی از دانشگاه امام رضا(ع)، کبری احمدی از دانشگاه علامه طباطبایی، شینم نثری از دانشگاه علامه طباطبایی، سیده سارا موسوی از دانشگاه تربیت مدرس و الهام رسولی از دانشگاه حضرت معصومه(س) در بخش پژوهش کتاب با شناسایی «پژوهشهای برتر در حوزه «کتاب مجازی» جواز ورود به مرحله نیمهنهایی این دوره از جشنواره کتاب در فضای مجازی را کسب کردند.
در بخش مهارتی (بخش مردمی) با عناوین روایتگری کتاب جشنواره (Digital Storytelling) و تصویرگری کتاب جشنواره (Cover Art Design)از میان آثار ارسالی به دبیرخانه، مرضیه رحیمیبقا و فاطمه نوروزی بهعنوان نامزد دریافت جایزه شناسایی شدند.
در بخش جانبی پاسداشت زبان فارسی آثار واوک، کتابخانه و با ناشر توسط هیئت داوران جشنواره در لیست نامزدهای نهایی جشنواره قرار گرفتند.
برگزیدگان بخش ویژه جشنواره، پویش مردمی #داننده_شو در روز اختتامیه اجرا و معرفی خواهد شد.
طبق اعلام شورای داوری تخصصی جشنواره، در این جشنواره، بخش ویژه پاسداشت زبان فارسی برای توسعه کسبوکارهای مبتنی بر کتاب مجازی تأکید میشود و انتخاب برگزیدگان بخش فعالان شبکههای مجازی با محوریت شبکههای پیامرسان رسمی داخلی است.
با توجه به سیاست حمایتی جشنواره از پیامرسانهای ملی، محور رقابتی فعالان شبکههای مجازی، صرفا با عنوان شبکه اجتماعی ذکر خواهد شد و برگزیدگان موظفند در همه پیامرسانهای داخلی نیز، فعالیت خود را دنبال کنند.
هر یک از آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره صرفا در یک محور رقابتی، برگزیده خواهد شد.
حمایت از اخذ محوزهای رسمی و حرفهای فعالیت در فضای مجازی به برگزیدگان جشنواره تعلق خواهد گرفت.
همه برگزیدگان جشنواره موظف به تکمیل فرم اقرارنامه رعایت مالکیت معنوی آثار منتشر شده تحت مجموعه خود هستند.
انتخاب برگزیدگان بخش رقابتی فعالان شبکههای مجازی صرفا براساس میزان توجه آنها به ترویج کتابخوانی است و محتوای منتشر شده در صفحات شخصی افراد، بر عهده شرکتکنندگان در جشنواره است. بنابراین، نظر به کاربر محور بودن این بخش، برگزیده شدن در جشنواره به معنای تأیید محتوای منتشر شده در صفحات شخصی ایشان نیست.