گروه انتشاراتی ققنوس | بسته پیشنهادی ایبنا برای مطالعه کتاب‌های حوزه اندیشه/ از فضایل ذهن تا خیلی کم... تقریبا هیچ
 

بسته پیشنهادی ایبنا برای مطالعه کتاب‌های حوزه اندیشه/ از فضایل ذهن تا خیلی کم... تقریبا هیچ 1398/1/6

مشاهده


منبع: خبرگزاری کتاب ایران

یکشنبه ۴ فروردین ۱۳۹۸

.........................

 

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)ـ  چندسالی است که بازار کتاب‌های فلسفه جای خود را در میان مخاطبان ایرانی باز کرده و پیوند آثار فلسفی به ویژه با مسایل مرتبط با زندگی روزمره موجب شده تا کتابخوان ایرانی بیشتر به این حوزه توجه کنند. در سال 97 نیز بازار کتاب‌های اندیشه رونق خوبی داشت و در هفته‌های مختلف آثاری از این حوزه به سبد پرفروش‌های کتابفروشی‌ها راه یافتند. همزمان با آغاز سال جدید خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) بسته پیشنهادی را برای مطالعه آثار مرتبط با این حوزه از میان کتاب‌هایی که در سال 97 توانسته‌اند جوایزی کسب کنند یا اینکه در فهرست پرفروش‌ها قرار گیرند، تهیه کرده است.

 

 

امسال در فهرستی که انتشارات ققنوس در اختیار خبرنگار ایبنا قرار داده برخی از آثار تازه این نشر بیشتر پرفروش بودند و مورد توجه قرار گرفته اند. کتاب «سوژه لاکانی» نوشته بروس فینک با ترجمه «محمدعلی جعفری» از جمله این آثارست. لاکانِ روانکاو، برخلاف بیشتر پساساختارگرایانی که به دنبال واسازی و حذف مفهوم سوژه انسانی‌اند، مفهوم سوبژکتیویته را بسیار مهم می‌داند و به کاوش در معنای سوژه بودن، نحوه سوژه شدن فرد، عوامل شکست در سوژه شدن، و امکانات روانکاو در القای «رسوب سوبژکتیویته» می‌پردازد. تلاش بروس فینک معطوف به ارائه دیدگاهی به اندیشه لاکان است که بسیاری بی‌تردید آن را بیش از حد ایستا و بسته تلقی می‌کنند، در حالی که یکی از جاذبه‌های بی‌شمار کار او دقیقاً در دگرسانی‌ها، خودپیرایی‌ها و واژگونی‌های بی‌وقفه چشم‌انداز ریشه دارد. او همچنین تلاش کرده است نگرشی از چند مفهوم مهم لاکانی را در این کتاب ارائه دهد و نظریه‌هایی را مطرح می‌کند که برای درمانگران و نظریه‌پردازان به یک اندازه مفید و نیرومند است.
فینک در این کتاب جنبه‌ای از کار لاکان را به ما معرفی می‌کند که در اقبال به نظریه او مغفول مانده است و همچنین به شرح و بسط مفاهیم محوری او از قبیل دیگری، ابژه، بیگانگی و جداسازی، ساختار زبان‌مانند ناخودآگاه، استعاره پدری، ژوئیسانس، و تفاوت جنسی می‌پردازد و دانشی عمیق از کار نظری و بالینی لاکان ارائه می‌دهد.

 

 

کتاب «تاریخ اجتماعی مردن» نوشته آلن کِلِهیر با ترجمه قاسم دلیری نیز از دیگری است که امسال در میان پرفروش‌های کتابفروشی‌ها قرار داشت. نسخه اصلی این کتاب در سال ۲۰۰۷ منتشر شده است. نویسنده این کتاب معتقد است مطالعه مرگ مثل خیره شدن به استخری است که تصورمان را منعکس می‌کند. از نظر او تجربیات ما از مردن،‌ تحت تاثیر تصورات باستانی از مرگ و مسئولیت اجتماعی در پایان زندگی شکل گرفته‌اند. از باورهای دوران سنگ درباره مردن به مثابه سفر آن‌جهانی تا مردن در خانه سالمندان در عصر جهان‌شهری معاصر، آلن کِلِهیر خواننده را به سفر اکتشافی دومیلیون ساله‌ای‌ می‌برد که چالش‌های عمده‌ای را که همگی با آن‌ مواجه می‌شویم مطرح می‌کند: پیشگویی، کسب آمادگی و زمان‌بندی مرگ نهایی خود.

آلن کلهیر ۶۳ ساله، دکتر داروساز و سلامت اجتماعی است. مرگ یکی از موضوعات مورد علاقه او برای تحقق و کتاب‌ نوشتن است. کتاب پیش رو هم بررسی جامعی از اسناد علوم انسانی و بالینی درباره مرگ انسان است. رویکرد تاریخی این کتاب، تصاویر اخیر مردن از سرطان و مراقبت‌های پزشکی را در بافت گسترده‌تر تاریخی، پزشکی و جهانی قرار می‌دهد. کلهیر استدلال می‌کند که امروز، بیشتر مرگ‌ها خوب‌مدیریت‌شده نیستند و در عوض، شاهد افزایش انواع مرگ‌های شرم‌آور هستیم. از نظر این مولف، سرطان، بیماری قلبی یا علم پزشکی هیچ‌کدام معرف مرگ مدرن با بزرگ‌ترین آزمون‌های اخلاقی‌اش نیستند؛‌ بلکه فقر،‌ سالمندی و طردشدگی اجتماعی اصلی‌ترین مولفه‌های مرگ امروزی هستند.

 

 


کتاب «دموکراسی علیه دولت: مارکس و لحظه ماکیاولی» نوشته میگل ابنسور با ترجمه فواد حبیبی و امین کرمی نیز از جمله آثاری بود که از سوی مخاطبان مورد توجه قرار گرفت و البته ترجمه این اثر نیز موجب گفت‌وگوهای انتقادی میان سیدجواد طباطبایی و مترجمان اثر شد. اما مخاطبان در این کتاب در عناوینی چون یوتوپیای دولت عقلانی، فراست سیاسی، از نقطه عطف سال 1843 تا نقادی سیاست، فرضیه خوانش، چهار خصیصه دموکراسی راستین و دموکراسی راستین و مدرنیته می‌توانند با مطالب این کتاب آشنا شوند. میگل ابنسور در کتاب حاضر به اتکای خوانشی بدیع از مارکس، سعی در تبیین معنا و محدوده‌های دموکراسی به مثابه نیرویی دارد که به هیچ وجه نه با نظام نمایندگی قدر مشترکی دارد و نه حتی با نسخه‌های آگونیستی، رادیکال و تضاد آمیزی که درون محدوده‌های دولت در پی حل و فصل مسائل هستند.

 

ثبت نظر درباره این خبر
عضویت در خبرنامه