.....................
خبرگزاری تسنیم
شنبه 27 اسفند 1401
.....................
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، «درون اردوگاهها» تبعیدگاهِ هایتکِ چین نوشته درن بایلر با ترجمه مسعود یوسف حصرچین از سوی انتشارات ققنوس روانه بازار نشر شد.
دارن بایلر، انسان شناس و نویسنده آمریکایی است. او استادیار مطالعات بینالملل در دانشگاه سایمون فریزر است.بایلر در مورد اویغورها در چین تخصص دارد و در مورد سرکوب مداوم این گروه قومی در چین، مانند اردوگاههای زندان سین کیانگ، نوشته است.
بایلر دارای لیسانس تاریخ و روزنامه نگاری تصویری از دانشگاه ایالتی کنت، کارشناسی ارشد در مطالعات آسیای شرقی از دانشگاه کلمبیا و دکترا در انسان شناسی اجتماعی ـ فرهنگی از دانشگاه واشنگتن است.
در معرفی این کتاب آمده است: سالهاست که منطقۀ وسیعی در شمال غرب چین بستر انواع جدیدی از خشونت حکومتی و استعمار است و بیش از یکونیممیلیون مسلمان اویغور در اردوگاههای اقامت اجباری و کارخانههای مربوط به این اردوگاهها ناپدید شدهاند. درن بایلر، یکی از متخصصان پیشتاز جامعه اویغورها و سامانههای نظارتی چین، با اتکا به ساعتها مصاحبه با نجاتیافتگان این اردوگاهها، هزاران سند دولتی و بیش از یک دهه پژوهش نشان میدهد که چگونه شبکه گستردهای از فناوری شرکتهای خصوصی ـ تشخیص چهره، صدا و دادههای تلفنهای همراه ـ به حکومت و شرکتها این امکان را داده است که میلیونها اویغور را به سبب فعالیتهای دینی و فرهنگیشان وارد فهرست سیاه کنند.
آنها بازداشتیها را به اتهام «جرمهای پیشاوقوع» که گاهی صرفاً شامل نصب اپلیکیشنهای شبکههای اجتماعی است برای «آموزش» به اردوگاهها میفرستند و مجبورشان میکنند دولت چین را بستایند، اسلام را انکار و خانوادههایشان را تقبیح کنند و در کارخانههای مربوط به اردوگاهها رایگان یا در ازای دستمزدی بسیار اندک کار کنند. بایلر به سینکیانگ میرود تا نشان دهد آسایش حاصل از استفاده از تلفنهای هوشمند برای اویغورها به چه فاجعهای تبدیل شده و فناوری رایج در سرتاسر جهان، که شرکتهایی از سیاتل تا پکن آن را تولید میکنند، اشکال جدیدی از خفقان را برای مردم سرتاسر جهان به وجود میآورد.
انتشارات ققنوس این کتاب را در 168 صفحه به قیمت 65 هزار تومان منتشر و روانه بازار نشر کرده است.