گروه انتشاراتی ققنوس | دو کتاب تازه از «عبدالحسین آذرنگ» در بازار نشر
 

دو کتاب تازه از «عبدالحسین آذرنگ» در بازار نشر

نمایش خبر

.....................

خبرگزاری تسنیم

یکشنبه 25 دی 1401

.....................

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ انتشارات ققنوس دو کتاب تازه از عبدالحسین آذرنگ را با عناوین «ویراستار و ویراستاری» و «دانشنامه‌ نگاری» منتشر و روانه بازار نشر کرد.

در کتاب «ویراستار و ویراستاری» برداشت‌ها و تعریف‎‌های رایج از ویراستار و ویراستاری در جامعه ما  به چالش کشیده شده است. تلقی نادرست و ناکافی از ویرایش و محدود شدن آن به تغییرات و اصلاحات املایی، رسم‎الخطی، انشایی و جنبه‎‌های صوری سبب شده است که ویرایش نه فقط از معنا و مصداق اصلی و واقعی‌‎اش دور شود، که عرصه‌‎های تازه در ویرایش و دیدگاه‌‎ها و نظریه‌‎پردازی‎‌ها در باره آن هم در پس پرده غفلت بماند.

در این کتاب، نخست با مرزی آشنا می‎‌شوید که دو شاخۀ اصلی ویرایش را از هم جدا می‌‎کند، شاخه‌ای که به‌طور مستقیم به نشر مربوط است و به‎ ویژه هدایت‎‌ کننده نشر اثرآفرین و اداره‎ کننده فعالیت انتشاراتی است، و شاخه دیگری که به کتاب مربوط می‎‌شود، گونه‎‌های متنوعی دارد و برخی از آن‌ها در کشور ما ناشناخته مانده‌‎اند و اطلاعات مرتبط با آن‏ها در منابع منتشر شده و موجود فارسی دیده نمی‌شود.

انتشارات ققنوس هدف خود از انتشار این کتاب را چنین برشمرده است:‌ این کتاب را با این هدف منتشر کرده‌ایم که افزون بر تغییر در تلقی‌‎های رایج از ویراستار و ویراستاری، در آموزش آن هم بازاندیشی صورت بگیرد. رشد و توسعه هریک از شاخه‎‌‌های‌ نشر، که ویرایش یکی از آن‎هاست و آشنایی با دیدگاه‌‎ها و تحولات تازه در این زمینه‌‎ها، از عامل‌‎های تاثیرگذار بر روند غنا و رشد فرهنگی ماست.

انتشارات ققنوس این کتاب را در 319 صفحه به قیمت 120 هزار تومان منتشر کرده است.

کتاب «دانش‌نامه‌نگاری» دیگر کتاب آذرنگ نیز بر پایه تجرب‎ه‌های مستقیم، متمادی و اطلاعات دست اول نویسنده آن، با اهمیت و کاربرد دانشنامه، پیشینه و تغییر و تحولات این اثر مرجع در ایران، و نیز با مسائل، مشکلات، مانع‎‌ها و چالش‎‎های پیش روی دانشنامه‌‏نگاری سر و کار دارد. 

دانشنامه / دایره‌المعارف یکی از گونه‎‌ها و از اصلی‌‎ترین گونه‌‎های منابع مرجع است. دانشنامه‎‌های کشورهای مختلف نشانه گویایی از بسیاری توانایی‌‎ها و ویژگی‌های آن‎هاست، نشانه‎‌‌هایی از توان علمی، پژوهشی، نگارشی، هنری، تولید اثر، و نیز بی‎طرفی، انصاف، گرایش به حقیقت‎‌جویی و حقیقت‌گویی، انتقال دانش و اطلاع به جامعه، ارتقای سطح آگاهی‌ها و در اختیار قرار دادن منبعی موثق و درخور اعتماد و اطمینان به جامعه.

روند دانشنامه‌نگاری در ایران پس از انقلاب وسعت گرفت و آهنگ رشد آن حدود دو دهه ادامه داشت. شمار بسیاری از پژوهش‌گران به فنون و ظرایف نگارش مقاله‌‎های دانشنامه‎ای دست یافتند و عده‌‎ای از آن‎ها توانستند با دانشنامه‎‌های بین‌المللی همکاری کنند و مقاله‌‎هایی همتراز مقاله‎‌های دانشنامه‎‌نگاران حرفه‌‎ای بنویسند. 

انتشارات ققنوس این کتاب را در 174 صفحه به قیمت 65 هزار تومان منتشر کرده است.

انتهای پیام/

ثبت نظر درباره این نقد
عضویت در خبرنامه