......................
خبرگزاری ایسنا
چهارشنبه 21 آذر 1403
......................
به گزارش ایسنا، علم منطق پایه و اساس کلِ اندیشه هگل است و اگر کسی بخواهد سایر بخشهای نظام فکری او را بهدرستی بشناسد، چارهای جز مواجهه با متن علم منطق ندارد. این متن حاوی بصیرتهای بیبدیل درباره ساختار هستی و اندیشه است و گزاف نیست اگر بگوییم پس از شکافی که با منِ اندیشیده دکارت میان سوژه و جهان ایجاد شد و با کانت تعمیق یافت، تنها گزینهای است که امکان اندیشیدن، به تعبیری، واقعبینانه در باب جهان را فراهم میکند. علم منطق تعیناتِ اندیشه ناب است و این بدان معناست که اسلوبی در اختیار ما قرار میدهد که به وسیله آن میتوانیم جهان را حقیقتا بهاندیشه درآوریم. در حال حاضر برای خوانندهای که تمایل داشته باشد درباره این کتاب هگل اثری جدی و تخصصی بخواند احتمالا گزینههای محدوی به زبان فارسی وجود دارد. دلیل اصلی ترجمه کتاب حاضر همین بود؛ ارائه شرحی کمابیش متعارف از علم منطق هگل که بر اساس رویکرد تفسیری خاص خود، که در جای خودش میتواند محل نقد باشد، تا حد توان وارد جزئیات استدلالهای پرپیچ و تاب این متن میشود.
همچنین در معرفی ناشر آمده است: شوپنهاور در جایی میگوید کل دستاورد منطق هگل این است که با طرح «واژهپردازیهای جنونآمیز که ذهن را بیهوده برای درک چیزی آزار میدهند و فرسودهاش میسازند» مغزهای جوان را مشوش کند.
اما..
منطق پایه و اساسِ کلِ اندیشۀ هگل است و اگر کسی بخواهد سایر بخشهای نظام او را به درستی بشناسد، چارهای جز مواجهه با متن منطق ندارد.»
«دیالکتیک هستی و اندیشه در منطق هگل» نوشته چارلز تیلور در ۲۷۹ صفحه با شمارگان ۷۷۰ نسخه و قیمت ۲۵۰ هزار تومان در انتشارات ققنوس منتشر شده است.